EARTHY GRAVIDYOGA
TORSDAGAR 15:45 - 17:15

Earthy Gravidyoga med Gabriella Blomqvist


Varmt välkommen till en magisk stund på yogamattan! En stund för helt för dig och ditt ofödda barn. Här kan ni mötas och knyta an redan i ett tidigt skede.

Kursen är för dig som är gravid, oavsett vilken vecka du är i, och önskar bjuda in tillit till den egna kroppen och den resa som nu inletts. Vem är det du bär på därinne egentligen? Hur kan du förbereda dig tillsammans med ditt barn på allra bästa sätt för att göra denna resa mer behaglig och öppna upp för alla förändringar du möter på vägen?

Att vara gravid handlar så mycket om just det – förändring. Kroppen förändras och mjuknar för att ditt barn ska kunna växa och utvecklas. Dessa fysiska förändringar är även en förberedelse inför förlossningen. Graviditet, förlossning och tiden därefter är även en tid där många nya tankar och känslor uppstår. Om vi kan ge utrymme för den transformation som sker under denna period blir det möjligt att ta del av upplevelsen på djupet. Det som kanske kunde ses som något nödvändigt ont eller jobbigt blir då istället en del av din egen utveckling.

Du får i denna kurs möta två erfarna yogalärare, som båda delar insikten om vilken betydelser det kan ha att ge utrymme att grunda och jorda sig under graviditeten. För att kunna möta alla tankar som kan uppstå, så behöver vi också veta hur vi ska kunna grunda oss. Och den förmågan är så värdefull även i vårt fortsätta föräldraskap!


Vad innehåller kursen?

Yoga Nidra
Klassen inleds ofta med en Yoga Nidra, en sorts guidad avslappning med kroppscanning och visualiseringar. Du guidas in i en skön avslappning i liggande position, så att du kan släppa spänningar och bjuda in till möjligheten att vara här och nu.

Pranayama
Pranayama är sanskrit och står för andningsövningar. Vi utforskar flera olika andningsövningar, som enskilda övningar eller integrerade i de fysiska yogapositionerna. Djupandningen är central för att låta av må-bra-hormonet oxytocin flöda kroppen, vilket främjar förlossningsarbetet. Väldigt bra att ha övat på en tid innan alltså!
 
Stärkande yogapositioner
Du får ta del av olika yoga positioner (så kallade asanas), särskilt lämpliga för den gravida kroppen, som stärker kroppen och som även skapar kontakt med bäckenbottsmuskulaturen.

Restorative yogapositioner
Många av de yogapositioner du får ta del hjälper dig att hitta en avspänd kropp och ett stilla sinne. Vi använder kuddar, bolster och filtar för att bygga mysiga små yogabäddar där du kan vila och sträcka ut din kropp på behagligt vis.

Anknytning
Här har du utrymme för och får på olika vis möjlighet att skapa en kontakt och närhet med ditt barn i magen.

Delning
I början av varje klass har du möjlighet att dela tankar, känslor, upplevelser och erfarenheter med andra utifrån klassens tema. Delningen är frivillig men för de allra flesta väldigt frigörande. Känslor blir ofta tydligare för oss själva när vi uttrycker dem för både oss själva och andra, och det kan också leda till att vi kan få möjlighet att släppa på sådant som inte längre får plats.

Varmt välkommen till en plats där hela du och ditt kommande barn får plats!

Gabriella Blomqvist
Bahareh Azari

TID
Torsdagar kl 15:45-17:15, 8 tillfällen, kursstart 11 mars 2021 med Bahareh Azari

ANMÄLAN
Boka plats till kursen i STUDION som startar 11/3 2021 >>
Boka plats till kursen ONLINE som startar 11/3 2021 >>

PRIS
1 640 kronor för 8 tillfällen

DROP IN-PRIS
Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats här. 185 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 250 kr för drop in, eller köp ett kort.

FÖRKUNSKAP
Inga förkunskaper behövs. Den här kursen passar lika bra för dig som är helt ny på yoga, som dig som har yogat länge. Även du som inte är gravid just nu men önskar bli gravid är välkommen att gå denna kurs eller komma på enstaka klasser.

NÄR I GRAVIDITETEN KAN JAG BÖRJA?
Du är välkommen när du själv känner att du vill komma. Yogan är anpassad för att kunna vara med dig från start i graviditeten och hela vägen fram till förlossningen. En del kommer i vecka 8, och andra i vecka 35. Välkommen är du vill. Du som även praktiserar annan yoga lär dig hur du kan justera positionerna så att de fungerar för dig under olika stadier av graviditeten.

INFÖR FÖRLOSSNING
Yogakursen förbereder dig både fysiskt och mentalt inför förlossningen. Du kan även fördjupa dessa kunskaper tillsammans med den eventuella partner eller stödperson du planerar att ha vid din sida under förlossningen genom att gå vår förlossningsförberedande workshop Redo att föda, läs mer här >>

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den rosa knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. När du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar har du ditt kurstillfälle tillgodo att använda till annan valfri annan klass i hela Infinite Yoga Malmös ordinarie utbud under den period som din kurs pågår.

RIKTLINJER CORONAVIRUS
Just nu har vi minskat antalet deltagare i vår yogasal för att kunna ha gott om plats mellan yogamattorna. För att på alla sätt bidra till att minska risken för virusspridning ber vi dig just nu att ta med egen yogamatta och filt till studion. Om du inte har egen yogamatta, ta gärna med filt som du kan lägga över en matta du lånar på plats. Om du under kursens gång blir sjuk, så ber vid dig att stanna hemma och vila eller medverka vid kursen online.
Om myndigheters rekommendationer skulle ändras på ett sätt som gör att vi inte kan hålla kursen på studion, så kommer den att hållas online. Läs mer om våra riktlinjer gällande Corona här >>

RISKGRUPP COVID19
Folkhälsomyndigheten rekommenderar gravida som har en riskfaktor som t. ex. högt blodtryck, diabetes och fetma som kan öka risken att bli allvarligt sjuk att vara extra försiktiga och undvika smittorisk. Vi gör allt för att skapa en säker miljö i yogastudion med städrutiner och ökat fysiskt avstånd mellan yogamattorna och erbjuder även dig som är i riskgrupp att istället medverka på gravidkurs online (tisdagar hösten 2020). Läs Folkhälsomyndighetens rekommendationer för gravida här >>

OM LÄRARNA
Gabriella Blomqvist har en stor passion för yoga som självläkning. Tillit till den egna förmågan, den inre styrka och visdom vi alla besitter genomsyrar alla hennes klasser. Gabriella använder sig till stor del av inkännande mjuka flöden och intuitiva guidningar för att du som deltagare ska kunna återkoppla till denna inre kraft och uppleva en samhörighet med dig själv och allt runt omkring dig.
För Gabriella har yogan varit källan där hon funnit såväl kraft till kreativitet som tillåtelse till återhämtning under snart 16 års tid då hon började sitt praktiserande. Gabriella är utbildad inom vinyasa yoga, taoistisk yin yoga samt gravidyoga. För Gabriella är yoga en livsstil, något som genomsyrar allt hon gör - hur hon förhåller sig till andra och till sig själv. Detta förhållningssätt upplevs i hennes klasser, som bjuder in till en stunds tillåtande återhämtning, avslappning och egenkärlek.

Bahareh Azari har gått Infinite Yogas 1-åriga yogalärarutbildning, med fokus på känslohantering samt Infinite Holistic Mama Gravidyogalärarutbildning.
Bahareh hittade yogan efter att ha levt med smärta i kroppen en lång tid utan att ha kunna få tillräckligt med hjälp från den traditionella vården. Genom yogan och dess verktyg förstod Bahareh att smärtan inte bara var fysisk utan även psykisk och kopplad till tankar och känslor. Med yogans hjälp fick hon verktyg att förstå och hantera både sin fysiska och sin psykiska smärta. Yogan har blivit till en viktig stund, i lugn och ro, där allting bara får vara som det är.
Bahareh är från Norrköping men flyttade till Malmö 2015 med sin sambo och tillsammans har en 1-årig dotter. En liten tjej som var väldigt efterlängtad. Efter flera års ofrivillig barnlöshet och flera IVF-försök blev Bahareh gravid på naturlig väg. Vilket hon själv tror har mycket med yogan att göra.
"Yogan gav mig under denna tid en trygghet och en styrka att fortsätta lita på min kropp. Yogan är magisk och den är som min räddare i nöden, vilket redan har visat sig två gånger först med smärtan och sedan med graviditeten."