KUNDALINIYOGA, ONSDAGAR 19:30-21:00

Kundaliniyoga - ny kraft & energi med Marianne Tjebbes

Kundaliniyoga är en yogaform som är till för alla. Den kallas ibland för ”hushållsyoga” eftersom den anses vara enkel att tillämpa. Under dessa klasser arbetar vi mycket med kroppsställningar, andning, smidighet och energi. Varje klass följer en given struktur och avslutas med en meditation. I dessa klasser låter läraren även Mindfulness bli en integrerad del, för extra närvaro. Klasserna är från grunden och för alla, oavsett om du är nybörjare eller en erfaren yogi.

Vad innehåller kursen?

Kundaliniyoga innehåller fysiska positioner, mantran, andningstekniker, fokuspunkter, handpositioner och kroppslås, för att stärka och balansera kroppen, sinnet och energisystemet och öka kontakten med vårt inre. Vi går igenom grundläggande övningar och andningstekniker och du får även prova olika meditationstekniker. Kundaliniyogan kan hjälpa dig att släppa taget om stress och spänningar, och de övningar vi gör är ofta dynamiska när vi rör oss sig i takt med andningen, och ibland statiska när vi stannar längre i en position.

Hur kan en kundaliniyogaklass se ut?

Ett kundaliniyogapass börjar med en uppvärmning. En kriya är en sammansättning av olika ställningar, asanas, som tillsammans med andningen utförs för att få olika effekter. Ett pass kan t ex vara anpassat för ryggen, ett annat för att öppna hjärtat och ett tredje för att fylla oss med ny kraft. Mellan varje yogaposition vilar vi för att ta in låta effekterna av övningen i både den fysiska och den energimässiga kroppen. Kriyan följs av en lång vila och efter den gör vi en meditation som harmonierar eller förstärker passet innan.

OM LÄRAREN

Marianne Tjebbes är yogalärare sedan många år tillbaka och undervisar främst Kundaliniyoga. Hon är även utbildad lärare i Medicinsk Yoga, Yin Yoga och Mindfulness.

För Marianne har yogan betytt mycket genom åren. Den har hjälpt henne att finna ett inre lugn, samtidigt som den är en källa till energi och styrka. I yogan har hon kunnat hämta kraft och lugn när livet ibland varit tufft, samtidigt som den varit en källa till glädje och välmående i vardagen.

“Yoga betyder förening mellan kropp och själ och det är just den aspekten som gör yogan så kraftfull. Det är en möjlighet att ge sig själv en egen stund på mattan och låta allt annat få vara i bakgrunden - låta kroppen, sinnet och känslorna vara i fokus och och landa i närvaro.”
Marianne Tjebbes

Yogalärare Marianne Tjebbes

Praktisk information

TID
Onsdagar 19:30-21:00

Kursen går på plats i studion och livesänds även online 

PRIS
Kurspris 8 veckor, 1640 kr 

ANMÄLAN TILL KURSEN

Anmäl dig till kursen i STUDION start 28/8 2024 här >>
Anmäl dig till kursen ONLINE start 28/8 2024 här >>

Anmäl dig till kursen i STUDION start 23/10 2024 här >>
Anmäl dig till kursen ONLINE start 23/10 2024 här >>


DROP IN
Du kan även komma på fristående klasser och anmäler dig då via bokningssystemet. Drop-in kostar 185 kr första gången du besöker Infinite Yoga Malmö, sen 250 kr. Även årskort och 10-kort gäller. 

PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar via guldknappen ”Schema & bokning”, kan du fram till 4 h före klassen startar avboka dig om du vid skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning från kurstillfället. När du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar har du ditt kurstillfälle tillgodo att använda till annan valfri annan klass i hela Infinite Yoga Malmös ordinarie utbud under den tidsperiod som din kurs pågår.

Vid frågor, maila info@infiniteyoga.se