YINMORGON - YINYOGA & YOGA NIDRA ONLINE

God morgon och varmt välkommen till en riktigt ljuvlig morgonyogaklass - hemma hos dig!


Kursen livesänds online, och spelas även in. Du som är bokad får en länk så att du även kan göra klassen i efterhand.


I Yinmorgon ger vi både vår fysiska kropp och våra energikanaler, de så kallade meridianerna, en skön start på dagen. Yinyogans rötter sträcker sig djupt ner i jorden och klasserna är fulla av visdom och små skatter som vi kan ta med oss in i vardagen, som tips på akupressurpunkter, självmassage och visualiseringar. Det som gör denna Yinklass extra magisk är inslaget av Yoga Nidra-meditation, även den influerad av veckans element.
Själva yinyogan är mycket snäll och låter kropp och sinne vakna så skönt det bara går. Genom varsamma stretchar och energigivande mjuka rörelser väcker vi kroppen, öppnar upp energikanalerna och ger nervsystemet en harmonisk start på dagen och den nya veckan. Gör måndagssmorgonen till en helig stund bara för dig!

Yoga Nidra

Vad som skiljer Nidra från andra guidade meditationer är det djupa tillstånd av vila som uppstår inom dig, samtidigt som fantasin stimuleras och väcks till liv. I det sköna drömska tillståndet mellan sömn och vakenhet kan kropp och huvud få välbehövlig vila och samtidigt genomgå en transformerande omprogrammering. Det är inte ovanligt att stress och djupa spänningar släpper under meditationen. Om du är i stort behov av vila kan det vara så att du faktiskt somnar. Goda nyheter: Även i sömnläget tar hjärnan del av Nidrans magi. När vi låter kroppen landa i djup avslappning får de båda hjärnhalvorna möjlighet att mötas och utbyta all den information som annars går förlorad i en vardag där vänster hjärnhalva ofta får tala till punkt medan höger hjärnhalva tystas ner. Kommunikationen halvorna emellan går så från ensidig till allsidig, från halvhet till helhet. Nya neurologiska banor kan då byggas varpå kreativa tankar och idéer får strömma fram. Nyfikenhet och fantasi hjälper oss på vägen.

För vem?

Denna klass är för alla kroppar och nervsystem. Du deltar på dina villkor med så många kuddar, filtar och täcken du vill. En positiv sak med att delta på en onlineklass är att du själv kan skapa den atmosfär som känns mest närande för just dig under klassen. Vi fokuserar på att gå in i oss själva och där finna en plats av inre stillhet och självmedkänsla. Yogan vi gör är mycket snäll och hämtad från Yin Yoga och Restorative Yoga.
Klasserna sker helt och hållet via Zoom och du kan själv avgöra hur mycket eller lite du syns på skärmen.

Vad behöver jag för att delta online?

Internet, någon form av skärm (dator, smartphone, platta), yogamatta eller handduk, fyra kuddar (kan vara soffkuddar och/eller sovkuddar), två filtar, någonting att lägga över ögonen. Vill du lyxa till det ordentligt kan du använda ett riktigt täcke också.

Läs mer om Lovisa

Praktisk information

TID
Måndagar 7:00-8:00, start 15/4 2024
Kursen livesänds online, och spelas även in. Du som är bokad får en länk så att du även kan göra klassen i efterhand.

PRIS
Kurs 5 veckor, speciellt onlinepris 650 kr

ANMÄLAN 
Anmäl dig till kursen start 15/4 2024 >>

DROP IN-PRIS
Efter kursstart kan du anmäla dig i mån av plats i vårt bokningssystem. Drop in online kostar 150kr/tillfälle.  


PRAKTISK KURSINFO
Via vårt bokningssystem som du hittar genom den guldiga knappen ”Schema & bokning” längst upp till höger på vår hemsida, kan du avboka dig om du skulle bli sjuk eller behöver vara borta av annan anledning. När du avbokar dig senast 4 timmar före klassen startar har du ditt kurstillfälle tillgodo att använda till annan valfri annan klass i hela Infinite Yoga Malmös ordinarie utbud under den period som din kurs pågår.


Om läraren
Lovisa Limseth bor på Nya Zeeland och håller sina yogaklasser online. Lovisa är passionerad yogi och verksam inom konst- och teatervärlden. Hon har många års erfarenhet av och utbildning inom yoga, meditation och Reiki och undervisar Yinyoga, Restorative, Hatha, Gravidyoga, Mamma Baby Yoga och Familjeyoga. Lovisa undervisar meditativt och intuitivt och hennes yoga är mjuk, avslappnad och tillåtande. Lovisa vill genom yogan skapa en harmonisk plats och en djupt transformerande stund av stillhet där du kan slappna av och öppna upp för din egen inneboende potential att leva fullt ut.
"Jag tror att det viktigaste vi kan göra i livet är att skapa utrymme för livet att naturligt utveckla sig självt, både på yogamattan och ute i världen. Hur vi presterar är mindre viktigt än det vi tillåter hända. Vi har all den kraft vi behöver inom oss. Allt vi behöver göra är att ge oss själva chansen att öppna upp för denna inre rikedom. Yoga, meditation och alla former av kreativa uttryck är perfekta nycklar!”